Social

#vara de cosmar #anunt anm #vara #canicula

Vara de cosmar! Temperaturi neobisnuit de mari. Canicula va tine toata luna

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, anunta ca luna iulie va fi o luna caniculara. Pe langa canicula insa, asupra Romaniei se vor abate si caderi de grindina, vijelii si descarcari electrice.

„Ne asteptam la un an al extremelor meteorologice. Dupa 8 luni de seceta, am avut 2 luni cu cantitati abundente de precipitatii. Saptamana viitoare (saptamana curenta - n.r.) va fi canicula. Va fi un an al extremelor meteorologice”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, potrivit digi24.ro.

Specialistii din cadrul Organizatiei Meteorologice Mondiale estimeaza posibilitatea ca 2020 sa se alature seriei celor mai caldurosi ani din istoria masuratorilor meteorologice.

„Si in Romania, 2020 se poate alatura seriei anilor celor mai caldurosi ani din istorie. Anul 2019 a fost cel mai calduros din 1900 si pana in prezent. Am avut o vara 2019 a patra vara cea mai calda din istorie, o toamna 2019 cea mai calduroasa si iarna 2019-2020 a doua iarna cea mai calda din istorie”, a spus directorul ANM.

Vreme tot mai calda in urmatoarele saptamani

Potrivit ANM, in urmatoarele saptamani temperaturile vor creste radical. Va fi canicula in toata tara, iar instabilitatea atmosferica accentuata va fi ridicata, cu precadere in zonele montane. 

Temperaturile maxime vor depasi constant 30 de grade, ajungand pana la valori ridicate de 36-38 de grade Celsius in zonele de campie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea