Social

Vanghelie, ciuca ironiilor de Revelion

N-am scapat de ei nici in ceasul al doisprezecelea al anului care tocmai s-a incheiat. La fel ca la fiecare Revelion, politicienii romani au fost pusi pe tapet in clasicele momente umoristice ale posturilor de televiziune romanesti.

Marian Vanghelie a fost tinta preferata a postului condus de Adrian Sirbu. Revelionul organizat de primarul sectorului 5 a fost parodiat de echipa serialului La Bloc, gazdele revelionului PRO TV anuntindu-si inca de la inceput telespectatorii ca vanghelionul este nimic pe linga ce facem noi, cu atac subtil la transmisiunea postului public de la complexul Romexpo. Un moment vesel in care participantii erau invitati sa traga cite un ravas dintr-o placinta l-a avut gazda din nou pe primarul de sector, care se adresa pe un biletel bucurestenilor: Va urez la multi ani care este. In anul nou 2006 care este. Si sper sa ma votati iarasi primar care este. Semnat: Vanghelie care sint. Aluziile cu tenta politica din programul PRO TV-ului au continuat, cu referire la restaurantul cel mai celebru al anului tocmai incheiat, Golden Blitz , rebotezat Goldan Blyt si ales ca loc de desfasurare a intregului program. De asemenea, laitmotivul emisiunii a fost campania electorala pe care echipa din La Bloc a anuntat ca si-o lanseaza tocmai in ajunul noului an.

Oldies but goldies

Umorul fin al Divertisilor nu putea rata in vreun fel scena politica, grupul luindu-l in special in colimator pe fostul presedinte Ion Iliescu, devenit, de-a lungul timpului, favoritul lor. Intr-un mic episod, Monica Anghel declara ca il confunda la nervi pe Gigi Becali cu Mihai Viteazul , pe Marko Bela, cu statuia lui Kogalniceanu, pe Adrian Paunescu , cu Iorga, iar pe Tariceanu cu Stefan cel Mare.

Destul de meteoric ca prezenta in 2005, Ion Iliescu este ilustrat ca fiind cel mai suparat dintre toti romanii. Fostul presedinte, interpretat de vesnicul Cristi Gretcu, a interpretat piesa Suparat, suparat sint Doamne, suparat, in care-si varsa naduful fata de prietenii care l-au tradat: Mult necaz e la partid, multa minciuna,/N-am fost reales, va fi furtuna. In tablou si-a facut mai apoi aparitia si omniprezentul Traian Basescu, caruia Divertisii i-au gasit de indata un coleg care sa-i interpreteze de minune partitura. Aho, aho, ce misto. Elena Udrea sa traiasca, Tariceanu sa munceasca, a fost urarea pe care i-a adresat-o actualul presedinte poporului sau. Personajul Iliescu a mai aparut ulterior atit alaturi de Basescu, cit si de un alt personaj- presedinte, Emil Constantinescu, dovada ca imaginea primului staruie inca puternic in imaginarul romanilor. Un moment artistic o are ca protagonista pe Victorita Ponta, cu o aluzie la oportunismul de care este acuzat adesea liderul Tineretului Social-Democrat.

Gigi la cot cu Basescu

In seara de Revelion, politicianul care a tinut capul de afis al postului TVR 1 a fost, cum era de asteptat, presedintele Traian Basescu, prezent in deja obisnuita ipostaza informala la cumpana dintre ani: in mijlocul multimii adunate in Piata Universitatii. Mesajul de Revelion al liderului de la Cotroceni a fost precedat de o intretinere la cald cu ghidusa prezentatoare Gianina Corondan , care l-a scos bine pe acesta din postura de demnitar .

La mare cautare a fost pentru TVR 1 si patronul Stelei, Gigi Becali, de aceasta data, intr-o nota umoristica. Un tinar l-a imitat in maniera admirabila pe intempestivul latifundiar, caricaturizindu-i gesturile largi si savuroasele bilbiieli. Afacerile veroase cu Armata pentru terenul din Ghencea, noroiul de pe stadion, nepotii sai, casele facute sinistratilor in satul , rebotezat Gigi Becali, generozitatea sa debordanta au fost trecute in revista pentru romanii care nu mai sint de multa vreme straini de epopeea presedintelui PNG.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea