Social

Vanghelie anunta ca propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Capitalei va fi Bogdan Georgescu

Presedintele PSD Bucuresti , Marian Vanghelie, a declarat sambata la Realitatea TV ca propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Capitalei va fi Bogdan Georgescu , anuntand in acelasi timp ca social-democratii il vor vota si pe Razvan Murgeanu de la PD-L pentru celalalt post de viceprimar.

Presedintele PSD Bucuresti , Marian Vanghelie, a declarat sambata la Realitatea TV ca propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Capitalei va fi Bogdan Georgescu, anuntand in acelasi timp ca social-democratii il vor vota si pe Razvan Murgeanu de la PD-L pentru celalalt post de viceprimar.

Vanghelie a spus ca Georgescu, liderul de la tineret al filialei, este potrivit pentru acest post fiind licentiat in economie si avand cativa ani experienta in administratie. Numele lui Georgescu, un apropiat al lui Vanghelie, a fost vehiculat drept candidat la primaria sectorului cinci, cand liderul de la Bucuresti intentiona sa candideze pentru primaria generala.

Primarul de la sectorul cinci a mai anuntat ca reprezentantii PSD in CGMB il vor vota pe pedelistul Razvan Murgeanu, aratand ca este normal ca partidul cu cele mai multe mandate sa obtina acest post. Vanghelie a spus ca Murgeanu s-a implicat in activitatea primariei si ca nu este un apropiat al lui Adriean Videanu.

"Ni se pare o chestie de fair-play sa-l votam pe Murgeanu", a conchis Vanghelie. In context, PSD a sugerat ca partidul sau, fiind clasat al doilea in Consiliu, ar avea dreptul la celalalt post de viceprimar.

Totodata, Vanghelie a reiterat ca PSD il va sprijini pe Sorin Oprescu in Consiliu. "Va avea sustinerea mea, a consiliului si a PSD Bucuresti pentru toate proiectele constructive. O fac in primul rand pentru cetateni", a declarat primarul de la cinci.

PD-L si PNG au anuntat saptamana aceasta ca vor forma majoritatea in CGMB si ca vor incerca sa obtina fiecare cate un post de viceprimar, PD-L cu Razvan Murgeanu, iar Robert Ionescu, fost candidat al partidului lui Gigi Becali la primaria sectorului doi, din partea PNG.

Sorin Oprescu, a declarat, in cursul diminetii de vineri, in prima zi de munca la conducerea municipalitatii, ca i-a propus lui Videanu ca unul dintre cei doi viceprimari sa fie un reprezentant al PNL, insa PD-L a respins propunerea, iar PNL nu are suficienta putere pentru acest post.

Ca urmare a turului I de scrutin al alegerilor locale, in structura Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), PD-L are 24 de consilieri, PSD - 16, PNL - opt, PNG-CD - patru, iar PRM - trei consilieri.

Votarea celor doi viceprimari este programata pentru urmatoarea sedinta de Consiliu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea