Social

#delta_dunarii #vanatoare #vanatoare interzisa

Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa

Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa, exceptie facand animalele daunatoare, a caror inmultire excesiva ar putea cauza dezechilibre majore.

Ordinul care reglementeaza acest lucru a fost semnat vineri de Rovana Plumb, ministrul Mediului, si urmeaza sa fie trimis luni la Monitorul Oficial.

"Dunarea si Delta sunt mai mult decat spatii geografice sau preocupari de mediu, sunt spatii ale traditiei, adevarate comori culturale", a declarat Rovana Plumb, la masa rotunda cu tema "Dunarea: Rinul Europei Centrale si de Est sau Coridorul Verde al Europei?".

"Pentru a proteja biodiversitatea extraordinara a Deltei am pregatit un Ordin de ministru, care va pleca luni la Monitorul Oficial pentru publicare, care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii, cu exceptia acelor animale daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Si ma refer la speciile sacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vanate doar prin vanatoarea de extractie, in cantitatile stabilite prin ordin al ministrului Mediului si Padurilor", a adaugat Plumb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea