Social

Vanatoare de rromi la Napoli

Ca urmare a tentativei unei romance, de etnie rroma, de a fura un bebelus, dintr-un apartament din Napoli, furia italienilor de rand scapa de sub control. Un rrom a fost injunghiat, un altul - batut, iar o tabara de nomazi a fost incendiata in orasul italian Napoli.

Incidentele au fost confirmate de cotidianul „La Repubblica", ce ofera amanunte in editia sa electronica. Baracile incendiate fusesera deja parasite de nomazi, care se speriasera in urma unor amenintari.

Comisar pentru tigani

Ieri s-a desfasurat la Roma, in sediul guvernului , intalnirea dintre primarul orasului Milano, Letizia Moratti, si ministrul de interne italian, Roberto Maroni . Oficial, cei doi s-au intalnit sa discute despre siguranta publica, dar principalul subiect pus pe tapet au fost romanii. Contextul este unul foarte delicat, date fiind recentele infractiuni comise de romani si relatate cu lux de amanunte in presa.

La finalul intalnirii, Maroni a anuntat punctele dupa care se va ghida noul decret pentru siguranta publica. Dupa spusele ministrului, se va pune accent pe pedepsirea cu inchisoarea pentru delictul de imigratie clandestina si pe expulzarea cetatenilor comunitari fara venit si casa.

Referindu-se la intalnirea cu edilul-sef al orasului Milano, Maroni a anuntat ca saptamana viitoare va fi numit un „comisar" pentru problema tiganilor.

Afisul spaniol, fila de dosar

Ca urmare a afisului prin care se interzicea accesul romanilor si al cainilor intr-un magazin din Mallorca, Ambasada Romaniei a initiat o serie de demersuri oficiale pe langa autoritatile din Spania.

Un consilier al ambasadei a avut o discutie telefonica cu Miguel Ferrer, primarul din Alcudia, care a confirmat demararea unei cercetari judiciare. Din primele informatii rezulta ca fapta poate fi incadrata ca infractiune de xenofobie, sanctionata de Codul Penal spaniol.

Editia online a cotidianului italian „Il Giornale" prezinta cu lux de amanunte situatia exploziva provocata in Peninsula de emigrantii aflati in afara legii. Napoli a fost scena unor violente, mai multe tabere de rromi fiind atacate de multimea furioasa. Fortele de ordine au intervenit pentru a calma spiritele.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea