Social

Van Nistelrooy, olandezul zburator

Romania n-a jucat in etapa de miercuri a preliminariilor pentru Cupa Mondiala de fotbal Germania 2006, dar a trecut pe primul loc in Grupa 1 , gratiei victoriei inregistrate de Olanda, pe teren propriu, in fata Finlandei, scor 3-1. Portocala mecanica si-a luat revansa dupa cele doua puncte pierdute simbata, in Macedonia, demonstrind ca ramine printre favoritele la calificare. Nici Cehia n-a lasat sa-i scape victoria la Erevan, in timp ce Andorra a produs surpriza, impunindu-se in fata Macedoniei.

Olanda a inceput greoi partida cu Finlanda, oaspetii trecind inca de la inceput pe linga gol. In minutul 14, suporterii de pe ArenA din Amsterdam au simtit un fior rece pe sira spinarii cind Tainio a reluat cu capul in poarta mingea sutata in bara transversala de Kolkka. Golul a fost ca un dus rece pentru elevii lui Marco van Basten, care au egalat prin neobositul Sneijder. Dupa numai un minut, balonul a ajuns la Van Nistelrooy, care nu l-a iertat pe portarul Niemi. Acelasi Van Nistelrooy a marit avantajul portocalelor in repriza a doua. In ciuda diferentei de doua goluri, finlandezii n-au abandonat lupta, incercind sa-si suprinda adversarii. Chiar daca a scos de trei ori mingea din poarta, Niemi poate fi considerat eroul finlandezilor, salvindu-si echipa de la o infringere mult mai usturatoare. Presa olandeza este multumita ca echipa incepe sa-si revina, atragind insa atentia ca portocalele au fost haotice in debutul partidei. La inceputul anului viitor este meciul cu Romania, iar jucatorii nu mai pot fi lipsiti de concentrare, nu mai au voie sa evolueze ca in prima parte a meciului cu Finlanda, a notat De Telegraaf.
La Erevan, Cehia n-a lasat loc unei surprize, cistigind la scor de neprezentare cu Armenia, adversara de pe 17 noiembrie a Romaniei. In schimb, Andorra a uimit Europa prin victoria neasteptata inregistrata in fata Macedoniei, scor 1-0, obtinind astfel primele puncte intr-un meci oficial .

Sapte dintr-o lovitura

Rusia a plecat umilita de la Lisabona. Portugalia s-a distrat cu apararea rusa, pe care a fentat-o de sapte ori, revansindu-se astfel fata de suporteri dupa egalul inregistrat simbata, in fata Liechtensteinului. Derby-ul piticilor, Luxemburg-Liechtenstein, s-a incheiat in favoarea oaspetilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea