Social

#frontiera #moldova #moldovean #cetatean #roman

Vamesii moldoveni nu lasa cetatenii romani sa ajunga in Republica Moldova

Cetatenii romani nu mai au voie in Republica Moldova . Realitatea TV anunta ca 16 romani care se aflau aseara in trenul Bucuresti - Chisinau au fost intorsi din drum la Vama Ungheni din Republica Moldova, asta dupa ce tot ieri politistii de frontiera de la vama Leuseni au intors din drum doua delegatii ale consiliilor judetene din Iasi si Vaslui, care mergeau la o conferinta in Republica Moldova.

Romanii care se aflau in trenul Bucuresti – Chisinau, care a plecat din Gara de Nord aseara la ora 19.57 au fost coborati din tren la Vama Ungheni si apoi intorsi din drum de catre vamesii moldoveni, fara a li se oferi vreo explicatie. Cei 16 cetateni romani se afla la sediul Politiei de Frontiera din Iasi si si-au anuntat intentia de a depune plangere impotriva autoritatilor de la Chisinau.

Acesta nu este insa primul incident de acest fel care se desfasoara la granita dintre Republica Moldova si tara noastra. Tot ieri, 12 oficiali ai consiliilor judetene din Iasi si Vaslui au fost intorsi din drum de la vama Leuseni, dupa ce au fost perchezitionati si tinuti in vama mai bine de o ora. Conform declaratiilor Consiliului Judetean Iasi, romanii erau asteptati ieri, la ora 11.00, la Ialoveni, pentru a participa la o intalnire a presedintilor Euroregiunii „Siret - Prut - Nistru”.  

Cele doua incidente nu au adus inca vreo reactie din partea Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. Presedintii de raioane din Moldova s-au aratat insa deranjati de incident si au anuntat ca vor cere explicatii de la Politia de frontiera din tara vecina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea