Social

Valul de caldura a umplut spitalele

In ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate pentru aceasta perioada, a crescut numarul solicitarilor atat la camerele de garda ale spitalelor, cat si la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB).

Astfel, la camerele de garda numarul prezentarilor pentru probleme cardiace sau neurologice s-a triplat. Salvarea a inregistrat, in medie, 1.000 de solicitari in 24 de ore. "Intr-o singura zi am avut cam 200 de cazuri de lipotimii (lesinuri), cazuti in strada, spasmofilii (caderi de calciu).

Vineri chiar am avut opt cazuri de infarct, ceea ce e mai mult decat de obicei. Aceste probleme pot fi puse pe seama temperaturilor ridicate din ultimul timp", ne-a spus dr. Lucia Oana, medic coordonator la SAMB. In plus, s-au inregsitrat peste 100 de solicitari pentru controlarea tensiunii arteriale. "De obicei, hipertensivii trebuie sa-si ajusteze tratamentul in functie de temperatura. Cand este cald, tensiunea arteriala scade", a mai spus dr. Oana.

Medicii ii sfatuiesc pe bolnavii cronici (cu afectiuni cardio-vasculare, renale si pe diabetici) sa respecte tratamentul si regimul de viata recomandat si sa bea cel putin doi litri de lichide pe zi. "Este de preferat ca in aceasta perioada sa nu se faca abuz de tigari, cafea sau orice alta bautura care contine cofeina . Organismul face efort sa se adapteze la temperatura, inducandu-se si vasodilatatie si hipotensiune .

Cofeina poate duce la aparitia tahicardiei si a palpitatiilor", a adaugat dr. Lucia Oana. Medicii mai spun ca aglomeratie din ultimele zile din spitale si de la Salvare a fost cauzata si de faptul ca doctorii de familie nu au lucrat, policliniciile fiind si ele inchise.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea