Social

# varianata delta # valul patru loveste din nou #valul patru #coronavirus #romania

Valul 4 loveste Romania mai devreme! Care vor fi primele zone afectate de Covid

Despre valul patru al pandemiei de Covid-19 se vorbeste de multa vreme. Acesta si-a facut deja simtita prezenta in tarile europene si urmeaza sa loveasca Romania in scurt timp.

 

Potrivit expertilor in domeniu, valul patru de coronavirus va lovi Romania mai devreme decat era asteptat. O categorie de persoane este vizata in mod special de noul val pandemic.

Ce zone vor fi afectate in prima faza si care sunt persoanele vulnerabile

Numarul de cazuri de Covid va creste in special in mediul rural, unde numarul de persoane vaccinate este foarte mic. De asemenea, sunt in pericol persoanele care s-au bazat pe imunizarea pasiva.

"Valul 4 va avea loc in primul rand in zonele rurale, unde nu toti s-au vaccinat, si in al doilea rand la persoanele care au trecut prin boala si care nu s-au vaccinat, bazandu-se tocmai pe faptul ca au imunitate. Trebuie sa fim constienti ca aceste noi tulpini sunt mai agresive, iar faptul ca am trecut prin boala cu vechile tulpini – care au fost in valul 1, valul 2 si valul 3 – nu inseamna ca avem imunitate si la ce va urma. Persoanele care au trecut prin boala sa nu se culce pe-o ureche ca nu o sa mai faca boala. Aceste noi tulpini care au aparut si sunt agresive cresc riscul (n.r. - ca persoanele care au avut COVID-19) sa dezvolte din nou boala. Agresivitatea noilor tulpini duce la simptome mai accentuate si la internari. Se pune problema: plus-minus terapie intensiva", a declarat Dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes”, din Timisoara.

Medicul avertizeaza ca persoanele care s-au infectat cu SARS-CoV-2 in 2020 (tulpina din Wuhan, China) sau anul acesta cu tulpina britanica (Alfa) nu sunt protejate fata de noile tulpini (Delta, Epsilon, Lambda). 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea