Social

#paturi libere #valul patru # situatie spitale # situatie ati #coronavirus #ati #delta #spitale

Valul 4 Covid pune presiune pe sectiile ATI! Tot mai multe persoane internate, tot mai putine paturi libere!

Valul patru Covid-19 loveste Romania mai rapid decat era estimat de autoritati. In plus, numarul de persoane internate este foarte mare si continua sa creasca de la o zi la alta. Tot mai multe spitale din intreaga tara raman fara locuri libere la ATI, fiind nevoite sa lase pacientii sa astepte pana la eliberarea unui pat sau sa fie tranferati la alte spitale din tara care mai au locuri lobere.

 

Potrivit cifrelor transmise de autoritati duminica, 19 septembrie, in toates spitalele din tara mai erau libere 175 de paturi la ATI, dintre care 51 in Capitala. Asta, dintr-un total de 1.024 de paturi ATI.

"La data de 19 septembrie 2021, la nivel national erau 1024 paturi ATI avizate de catre DSP dedicate pacientilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienti. 18 dintre pacientii de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului Bucuresti, la data mentionata, regasim 184 paturi ATI avizate DSP.

Din totalul de 184 de paturi ATI din Bucuresti avizate de DSP, erau ocupate 133. Facem precizarea totusi, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2(obstetrica-ginecologie etc.).

De asemenea, situatia privind numarul de paturi disponibile este in dinamica si variaza in functie de numarul de pacienti internati la ATI si de numarul de paturi nou operationalizate, avand in vedere faptul ca in ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi si detasarea personalului medical necesar", se arata intr-o informare a Grupului de Comunicare Strategica (GCS).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea