Social

#masini #scadere #prima inmatriculare #timbru de mediu

Valoarea timbrului de mediu va scadea cu 60% la masinile cu Euro 2

Noua taxa auto, aplicata sub forma timbrului de mediu, va aduce pentru proprietarii de masini cu norma Euro 2 o scadere a sumei de plata cu 60%. In cazul, masinilor cu Euro 1 si a celor non-euro, suma va fi mai mica cu 80%, respectiv 90%

Conform noii formule de calcul a acestei taxe, cei care detin masini Euro 4 si Euro 3 vor plati cu 10% mai mult. In schimb, taxa va avea aceleasi cote pentru masini Euro 5. Pentru automobilele hibride si electrice, precum si pentru cele cu norma Euro 6 nu se va plati nimic.

Concret, pentru un Volkswagen Golf de 1390 centimetri cubi si Euro 4, fabricat intre 2001 si 2003, taxa se va mari de la 147 la 264 de euro. Pentru o Dacie Duster de 1461 centimetri cubi si Euro 5, valoarea taxei va scadea de la 164 euro la 119 euro.

Timbrul de mediu se plateste o singura data, la prima inmatriculare in Romania sau la prima transcriere. El va fi aplicat numai in cazul masinilor destinate transporturilor de persoane care au, in afara scaunului conducatorului auto, cel mult opt locuri pe scaune.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea