Social

Valentina Pelinel, al doilea sponsor al PLD

Sotia deputatului Cristian Boureanu , top-modelul Valentina Pelinel , a donat fostului PLD, in 2007, 751 milioane de lei vechi .

Suma data PLD de catre Valentina Pelinel este a doua ca marime, donatia cea mai consistenta fiind de 780 milioane de lei vechi. De mentionat ca sotul Valentinei, Cristian Boureanu, a donat mult mai putin - 32,8 milioane de lei vechi, suma mai mica chiar si decit cea oferita de fratele sau, Sorin Boureanu, care a dat 37 milioane de lei vechi pentru PLD.

Contactata de cotidianul.ro, Valentina Pelinel ne-a declarat ca „am facut donatia din proprie initiativa. Am avut doua motive: sint sotia lui Cristi si mi-a placut linia politica a partidului“. Pelinel nu a putut sa ne ofere vreo explicatie in privinta sumei mai reduse donate de sotul ei.

Surprinzator, doar 20 de firme - dintre care 8 din Piatra Neamt (fief-ul lui Gheorghe Stefan , cel care a actionat ca membru mascat al PLD) - au oferit donatii partidului, dar suma totala nu este impresionanta: 1,3 miliarde de lei vechi.

Spre comparatie, firma care s-a dovedit a fi sponsorul cel mai generos al PNL, cea a propriului consultant politic, Dan Andronic, a donat in 2007 1,9 miliarde de lei vechi. Dintre parlamentarii PLD, cele mai mari donatii le-au facut Marian Hoinaru - 400 milioane lei vechi, Florin Popescu - 350 milioane si Dragos Ujeniuc - 335 milioane, ultimul revenind insa la PNL in ianuarie 2008.

Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur nu apar pe lista donatorilor care au sponsorizat PLD cu mai mult de 10 salarii minime pe economie.  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea