Social

Valentin Ceausescu cere tragerea la raspundere a procurorilor care l-au anchetat

La al doilea termen de judecare , magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ramas in pronuntare asupra competentei acestei instante de solutionare a unei plangeri depuse de fiul cel mare al sotilor Ceausescu, Valentin. Plangerea a ajuns in urma cu mai bine de o luna la Curtea Suprema prin cai mai putin obisnuite si vizeaza modul in care fiul fostului cuplu prezidential a fost cercetat, arestat, amnistiat si deposedat de bunurile personale si ale familiei.


"S-a ajuns la aceasta ultima instanta din cauza faptului ca pana acum fiecare din zecile de plangeri depuse la Parchetul Curtii Supreme a fost ignorata", a declarat valentin ceausescu inainte de judecarea fondului acestei plangeri, care a ajuns la Curtea Suprema dupa ce Ministerul Justitiei s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii, organism care a dispus trimiterea cazului spre judecare Curtii de Apel Bucuresti. Aceasta instanta si-a declarat insa competenta si a trimis la randul ei cauza Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe motive de conexitate cu dosarul in care a fost cercetat Nicolae Ceausescu, fostul dictator. In timpul judecarii competentei de solutionare a acestei plangeri, pana si procurorul de instanta a sustinut ca nu poate continua mentinerea acestei situatii aberante prin care a fost arestat si eliberat in baza unui rechizitoriu de care nu a luat niciodata cunostinta. In fapt, Valentin Ceausescu vrea sa ia cunostinta de ordonantele in baza carora a fost pus sub urmarire, desi niciodata cercetat penal, amnistiat in 1996, decizie revocata trei ani mai tarziu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea