Social

"Vadim Tudor sa demisioneze"

„ Romania Mare " trebuie sa se democratizeze si sa-si schimbe liderul. Acestea sunt solicitarile peremistilor din Constanta, Dolj, Arges si Vrancea.

Radu Comanici, cel care a pus bazele Grupului de Initiativa pentru reformarea PRM, sustine ca protestatarii vor cere convocarea unui Congres Extraordinar pentru a clarifica trei aspecte.

„In primul rand, este vorba despre democratizarea PRM, in sensul ca forurile competente prevazute in statut si in legea partidelor politice sa ia deciziile politice care se impun si sa hotarasca in chestiuni de cadre, legat de promovare, de excludere sau destituiri din functii.

In al doilea rand, vom cere schimbarea discursului politic al partidului si al liderului national, pentru ca acestea nu mai corespund etapei actuale. In fine, vom cere schimbarea conducerii partidului", declara Comanici.

Fostul peremist prevede un scor dezastruos pentru PRM la alerile locale, ceea ce ar confirma ca „partidul este in cadere libera". Comanici este convins ca 500 de oameni vor veni sa picheteze sediul PRM si pluseaza chiar, afirmand ca nemultumirea in partid este generala, dar „unii din conducerea PRM se tem ca li se va retrage sprijinul politic".

„Sloganul pe care-l vom afisa este SOS PRM! Noi am constatat ca reactiile presedintelui partidului sunt cele caracteristice, cu invective si jigniri de genul golani, schizofrecinici, idioti, care il caracterizeaza", a declarat Comanici. El a spus ca „trei oameni fac si desfac lucrurile in PRM": Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcas si Gelil Eserghep. „Lucian Bolcas este de acord cu tot ce spune Vadim, iar celalalt ii tine umbrela", mai acuza fostul membru al PRM Constanta.

Prim-vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, il acuza pe Radu Comanici de „combinatii cu Radu Mazare" si de falsificarea listelor de candidati.

Adevarul: Cum comentati demersul lui Radu Comanici?

Lucian Bolcas: Sunt o serie de oameni despre care niciodata nu s-a scris nimic si care deodata devin vedete de presa pentru ca au fost exclusi din PRM. E vorba doar despre un personaj care l-a servit pana acum pe domnul Mazare. Cum sa ceri modernizarea unui partid din care au fost exclusi dupa ce s-a verificat ca au incercat sa falsifice listele de candidati pentru locale?

De ce nu l-ati dat mai de mult afara din partid?

Nu au existat niciodata informari interne ale unor asemenea situatii. Este doar una dintre combinatiile pe care Comanici le face cu domnul Mazare pe plan local.

Mai este PRM in prezent un partid democratic?

Da. Deciziile sunt luate absolut statutar. Caracterul democratic al partidului nu poate fi contestat. Exista structuri de conducere democratic alese, iar deciziile se iau intotdeauna in cadrul unor consultari. Desigur, acestea nu se iau, spre deosebire de alte partide, la gura presei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea