Social

#vadim tudor #steaua romaniei #curtea constitutionala

Vadim isi vrea Steaua inapoi

Curtea Constitutionala discuta, marti, exceptia de neconstitutionalitate invocata in procesul in care Corneliu Vadim Tudor contesta retragerea Ordinului " Steaua Romaniei " de catre presedintele Traian Basescu, exceptie care se refera la articole din legislatia privind sistemul national de decoratii.

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, in data de 28 mai 2008, judecata procesului in care Corneliu Vadim Tudor contesta retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce magistratii au admis o exceptie invocata de avocatul liderului PRM, relateaza NewsIn.

In decembrie 2004, presedintele PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor, primea de la seful statului de atunci, Ion Iliescu, decoratia Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de cavaler. Prin decretul numarul 567 din 24 mai 2007, presedintele Traian Basescu i-a retras liderului PRM aceasta distinctie.

Inainte de a-i fi retrasa decoratia de catre seful statului, in data de 15 martie 2007, Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", luand act de de solicitarea scrisa adresata in februarie 2007 de catre Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu , Andrei Oisteanu, Stelian Tanase, Cavaleri ai Ordinului National "Steaua Romaniei", i-a solicitat lui Corneliu Vadim Tudor ca, "in calitatea sa de Cavaler al Ordinului National "Steaua Romaniei", sa-si ceara scuze, in mod public, in termen de 15 zile de la data adoptarii hotararii, celorlalti Cavaleri ai Ordinului National "Steaua Romaniei"...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea