Social

#cantagrip #vaccin #gripa porcina

Vaccinul romanesc impotriva gripei porcine se numeste Cantagrip

Romanii vor fi vaccinati impotriva gripei porcine cu . Acesta este vaccinul realizat de Institutul Cantacuzino , care va intra pe piata de pe 21 noiembrie si va fi folosit pentru imunizarea persoanelor din tara noastra.

a anuntat ca primele transe de vaccin impotriva virusului A/H1N1 vor fi realizate pana in data de 28 octombrie, noteaza Evenimentul Zilei. Dupa realizarea primelor transe, medicamentul va intra in procedura de autorizare in vederea intrarii pe piata. Acest lucru s-ar putea intampla pe 21 noiembrie.

Cantagrip , asa cum se numeste noul vaccin romanesc, va fi produs de Institutul Cantacuzino in 5 milioane de doze si va fi distribuit numai in retea inchisa, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita initiate de Ministerul Sanatatii. Vaccinarea va putea incepe la sfarsitul lunii noiembrie, atunci cand primii la rand vor fi cei considerati a fi in categoriile cu risc: cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esentiale, copiii din sistemul de invatamant si gravidele.

Campania nationala este anuntata sa inceapa in luna decembrie iar primii la rand vor fi copiii din sistemul de invatamant. "Daca in decembrie ajungem sa vaccinam copiii, suntem siguri ca, incepand din ianuarie, in Romania va fi eliminat si cel de-al doilea val de gripa porcina",a  precizat doctorul Adrian Streinu Cercel, pentru Evenimentul Zilei.

Pentru cei care vor sa se vaccineze impotriva gripei porcine, Cantagrip va putea fi achizitionat din farmacii.El nu are efecte adverse si poate fi folosit si impotriva gripei sezoniere.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea