Social

#romani reprogramati #vaccin moderna #coronavirus #vaccin

Vaccinul Moderna va fi folosit si in Romania de la 1 februarie

Incepand cu 1 februarie romanii vor fi vaccinati si cu vaccinul de la Moderna. Este vorba in special despre romanii reprogramati din cauza reducerii livrarilor de vaccin produs de compania Pfizer.

 

Vaccinul Moderna se efectueaza cu un rapel la 28 de zile de la prima vaccinare, iar programarea se va face pe platforma dedicata.

In cazul romanilor reprogramati, reprogramarea se va face automat iar acestia vor fi instiintati care este noua data si ora aferenta vaccinarii, printr-un sms si pe e-mail.

„Vaccinarea celor reprogramati se va face cu Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile. Sa retinem faptul ca luna Februarie are 28 de zile. Persoana programata initial pentru administrarea primei doze la 28 ianuarie va fi reprogramata pentru data de 8 Februarie, cu rapel in 8 Martie", a transmis miercuri seara Comitetul de coordonare a vaccinarii (CNCAV).

Sunt 35.304 persoane care aveau programare initiala in perioada 28 ianuarie - 11 februarie si care vor fi reprogramate la un interval de zece zile.

Autoritatile mai spun ca pentru persoanele programate in etapa a doua, exceptand persoanele din domeniile esentiale, se mentine acelasi ritm de vaccinare, iar vaccinarea continua si pentru persoanele din centrele rezidentiale, dializati, persoane nedeplasabile si cele fara adapost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea