Social

#vaccin impotriva cancerului #col uterin #eleve #efecte adverse #gardasil #cervarix

Vaccinul lui Nicolaescu poate fi periculos

Vaccinul care va fi folosit pentru vaccinarea elevelor impotriva cancerului de col uterin este subiectul unor dezbateri in Statele Unite, unde au fost mai multe cazuri de decese si de efecte grave in urma vaccinarii adolescentelor americane.

Cele doua vaccinuri administrate elevelor vor fi Gardasil si Cervarix , care au scopul de a preveni infectia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin ).

Trebuie stiut ca Ministerul Sanatatii va organiza sedinte de informare a parintilor elevelor de clasa a IV-a, iar acestia pot refuza vaccinarea copiilor lor printr-o declaratie scrisa. Gardasilul produs de Merck, precum si Cervarix-ul lui GlaxoSmithKline au fost testate clinic pe o perioada scurta si sunt controverse stiintifice asupra eficientei lor pe termen lung.

In plus, vaccinul este facut la copii pentru a preveni imbolnavirea cand vor fi adulti, eficienta sa fiind testata doar pentru 6 ani de la administrare. Autoritatea in domeniu din SUA - Food and Drug Administration (FDA) a anuntat ca peste 21 de fete au murit in urma administrarii vaccinului si alte 600 au suferit o boala neurologica rara, dar nu este inca o legatura clara intre vaccin si moartea acestora.

Alte doua decese s-au constatat in Germania si Austria (15). De asemenea in SUA s-au inregistrat alte aproape 10.000 de efecte adverse , inclusiv 10 pierderi de sarcina. Nu este dovedit faptul ca vaccinul Silgard impiedica aparitia cancerului de col uterin, in schimb se stie ca este una dintre cele mai banoase afaceri din domeniul medical astazi.

Peste 110.000 de eleve vor fi vaccinate gratuit, in cadrul scolilor, incepand de luni, 24 noiembrie, campania urmand sa se desfasoare in 3 etape, timp de 6 luni. Prima va incepe pe 24 noiembrie si va tine pana la inceputul lunii decembrie. Administrarea celei de a doua doze de vaccin se va face in cursul lunii ianuarie, iar cea de a treia etapa va fi in luna mai.

Campania de vaccinare va costa circa 23 de milioane de euro, suma fiind "de 3 ori mai mica decat cea cheltuita pentru tratarea femeilor care sufera de cancer uterin, care este de circa 70 milioane euro", potrivit cifrelor ministerului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea