Social

#Johnson&Johnson #vaccin Johnson&Johnson #vaccin

Vaccinul Johnson&Johnson a fost aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului

 

Vaccinul impotriva coronavirusului produs de Johnson&Johnson a fost aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului. Acesta este cel de-al patrulea ser care primeste autorizatie pentru a fi folositin Uniunea Europeana.

Comitetul pentru medicina umana din cadrul EMA a stabilit, pe baza documentatiei puse la dispozitie de producator, ca vaccinul indeplineste conditiile de eficienta, siguranta si calitate, potrivit digi24.ro.

Comisia Europeana a precontractat 400 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson.

Ce trebuie sa stii despre vaccinul produs de Johnson&Johnson

Vaccinul, care este recomandat tuturor persoanelor de peste 18 ani.

Serul produs de Johnson&Johnson se administreaza intr-o singura doza, spre deosebire de celelalte trei seruri care se administreaza in doua doze (Pfizer-BioNTech, Moderna si AstraZeneca).

Pentru vaccinul Johnson&Johnson au fost efectuate teste clinice pe 44.000 de voluntari din SUA, Africa de Sud si America Latina. In urma acestora s-a demonstrat o eficienta de 67%.

Ca orice vaccin, si serul produs de Johnson&Johnson poate avea efecte negative. Acestea sunt insa slabe si medii si dispar, de obicei, in doua zile de la administrare. Printre acestea au fost sesizate: durere la locul injectiei, dureri de cap, oboseala, dureri musculare, ameteala. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea