Social

#vaccin #gripa porcina #institutul cantacuzino

Vaccinul impotriva gripei H1N1 ne costa 50 milioane de lei

Prepararea vaccinului impotriva noii gripe va costa 50 de milioane de lei care au fost deja alocati de catre Guvern Institutului Cantacuzino .

Institutul va putea incepe productia vaccinului inca de la 15 iulie, dar voi fi nevoiti sa astepte izolarea tulpinei de catre companiile farmaceutice internationale.

Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, a explicat ca imediat ce va posibil, in Romania se vor produce 5 milioane de doze din vaccinul impotriva virusului (A)H1N1. 

"O parte din acesti bani se vor duce catre institutele si spitalele de boli infectioanse din tara pentru aprovizionarea cu antiviralele necesare in tratamentul noii gripe", a explicat Ion Bazac , citat de Adevarul.

In Romania au fost diagnosticate pana acum 19 cazuri de gripa porcina , dintre care doar trei persoane mai sunt internate. Ceilalti au fost externati odata cu inocularea viruslui.

"Daca numarul cazurilor de noua gripa din tara se va inmulti si vom avea nevoie de mai multe antivirale , vom avea posibilitatea sa achizitionam stoc suplimentar", a adaugat ministrul.

 

Citeste si

Gripa porcina in Romania - astazi, al nouasprecelea caz

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea