Social

#eficacitate #Johnson&Johnson #covid #vaccin

Vaccinul care nu a dovedit eficacitate in lupta cu covid. Multi romani s-au vaccinat cu acest ser

Campania de vaccinare este in plin proces si autoritatile indeamna populatia sa se vaccineze in numar cat mai mare. Cu toate acestea, cercetatorii inca analizeaza eficacitatea serurilor anti-covid, iar acum specialistii au facut un anunt ingrijorator. Unul dintre serurile existente pe piata si cu care s-au vaccinat si multi romani s-a dovedit ca nu este atat de eficient impotriva infectiei.

 

Este vorba despre vaccinul anti-covid Janssen, produs de Johnson & Johnson, care s-a dovedit a fi ineficient pentru un numar mare de oameni, potrivit Agentiei franceze a Medicamentelor.

”A fost raportat un numar important de cazuri in care vaccinul Janssen a esuat, in special in formele grave (deces, reanimare), cat si o suprareprezentare a pacientilor vaccinati cu Janssen la terapie intensiva in doua” Centre spitalicesti universitare, una in Marsilia si una in Tours (vest), noteza in raportul sau Agentia franceza pentru securitatea medicamentelor ANSM.

Un milion de oameni din Franta s-au vaccinat cu acest ser, singurul care trebuie administrat intr-o singura doza. Dintre persoanele imunizate cu Janssen, au fost raportate 32 de cazuri de infectie cu covid-19, o rata de 3.78 la 100.000 de oameni.

Dintre ele, 29 au fost grave si s-au inregistrat 4 decese la persoane cu varste intre 73 si 87 de ani, majoritatea avand comorbiditati cu risc de forma grave, potrivit ANSM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea