Social

#doze astrazeneca #vaccin astrazeneca #astrazeneca #vaccinare #vaccin

Vaccinul AstraZeneca nerecomandat in doua doze pentru cei SUB 60 de ani!

Continua problemele cu vaccinul produs de AstraZeneca. Specialistii din comisia pentru vaccinare din Germania NU recomanda vaccinarea cu a doua doza din serul produs de AstraZeneca pentru persoanele SUB 60 de ani. Acestia recomanda ca rapelul sa fie facut cu un ser diferit.

La inceputul saptamanii, Germania declara ca recomanda efectuarea vaccinului AstraZeneca doar persoanelor de peste 60 de ani, din cauza unor efecte secundare rare, de troboza. Deoarece multe persoane primisera deja prima doza din vaccin, autoritatile ssanitare au declarat ca vor reveni cu noi recomandari, separate, pentru acestia.

Astfel, Germania a revenit cu recomandari pentru acestia, declarand ca pentru a doua doza sa foloseasca un alt ser.

"Pana cand datele corespunzatoare vor fi disponibile, STIKO recomanda pentru persoanele sub 60 de ani ca, in loc de a doua doza de AstraZeneca, sa li se administreze o doza de vaccin mRNA la 12 saptamani de la prima vaccinare", se arata pe site-ul comisiei germane a vaccinarii, stiko.com.

Vaccinurile cu ARN Mesager (mRNA) sunt cele produse de Pfizer/BioNTech si Moderna. 

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea