Social

#col uterin #cancer #vaccin

Vaccinul anti-HPV, declarat "sigur si eficient" de catre americani

Vaccinul anti- a fost testat si aprobat de cele mai importante autoritati americane din domeniul medical, FDA (Agentia Nationala a Medicamentului din ) si CDC (Centrul pentru preventia si controlul bolilor). Cele doua institutii au prezentat vaccinul ca fiind eficient si sigur.

Prezenta papilloma virusului uman ( HPV ) creste semnificativ riscul aparitiei cancerului de col uterin , iar vaccinul administrat fetitelor inaintea inceperii vietii sexuale, le poate proteja in mod eficient.

Rezultatul cercetarilor FDA si CDC a fost comunicat printr-un document avizat de ambele institutii, care, in urma evaluarilor si investigatiilor, sustine ca vaccinul este sigur si eficient, informeaza Cotidianul.

In Romania, Ministerul Sanatatii a lansat campania de vaccinare in 14 iunie, la recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor. Campania a fost intrerupta temporar, datorita reactiei negative venite din partea parintilor, multi dintre ei refuzand sa-si dea acordul.

Centrul National de Informare pentru prevenirea cancerului de col uterin a lansat site-ul .informareHPV.ro, unde cei interesati poti gasi informatii detaliate despre vaccin. Informatii se pot obtine si la linia telefonica gratuita 0-800-800-008, unde se pot informa direct de la specialiasti.

Programul de vaccinare va fi continuat in Romania numai daca, la finele campaniei de informare, sondajul va rata ca parintii au o atitudine favorabila fata de imunizarea anti-HPV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea