Social

#vaccinare medici # vaccinare obligatorie #cadre medicale # vaccinare obligatorie covid

Vaccinarea obligatorie pentru acesti romani! Raman fara locuri de munca daca se opun

Vaccinarea impotriva coronavirusului devine OBLIGATORIE pentru personalul medical, in tot mai multe state europene. Ultimele state care au luat decizia de a impune vaccinarea obligatorie sunt Grecia si Franta.

 

Devine vaccinarea obligatorie si in Romania?

Letonia urmeaza sa ia o decizie similara privind vaccinarea personalului medical. In acest context, Romania ar putea recurge la obligarea personalului medical de a se vaccina, mai ales ca sunt direct expusi cazurilor de infectii cu noul coronavirus. 

Medicii si personalul medical care se opun vaccinarii risca sa ramana fara loc de munca.

“Contrar procentului care s-a vehiculat de catre stat de-abia acum se contabilizeaza personalul care e vaccinat. Unitatile sanitare fac o situatie a personalului care a fost vaccinat, care nu e vaccinat, verifica cu cate doze s-a facut imunizarea. Daca ne uitam in jurul nostru, vedem ca deja sunt state din Uniunea Europeana care au recurs la aceasta obligativitate. Cert e ca in niciun caz nu exista un procent de 90% vaccinati in randul medicilor si asistentilor medicali”, a declarat Liliana Celmare, co-presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara, pentru ziare.com.

Aceasta a mai precizat ca obligativitatea vaccinarii si obligativitatea testarii PCR pe proprii bani, de catre medicii sau asistentii medicali care nu vor sa se vaccineze, a starnit nemultumire in randul personalului sanitar din Romania.

„Noi pledam pentru o campanie strict pe grupul tinta reprezentat de personalul medical pentru ca, spre deosebire de restul populatiei, personalul medical are si niste cunostinte medicale. Din cauza asta, ne dorim o campanie oarecum personalizata. Nu vreau sa ajungem in situatia in care cadrele medicale sa nu poata profesa pe motiv ca nu sunt vaccinate”, a completat sindicalista.

Surs foto:pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea