Social

#ministerul sanatatii #tbc #vaccin tbc

Vaccinarea anti-TBC la copii a fost sistata de Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii a decis, joi, sistarea temporara a vaccinarii copiilor impotriva tuberculozei, dupa ce zece nou-nascuti au fost internati cu reactii adverse la Institutul "Marius Nasta" din Bucuresti.

Vaccinul anti-TBC, care a fost importat din Danemarca, urmeaza sa fie analizat de expertii Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) si Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

"Am luat aceasta decizie nu pentru ca avem suspiciuni asupra calitatii vaccinului pe care il avem la dispozitie, ci pentru ca dorim sa asiguram populatiei datele clare si corecte si astfel sa nu mai existe suspiciuni pe aceasta tema", a anuntat Raed Arafat, noul ministru al Sanatatii.

Expertii ECDC si OMS vor ajunge in Romania in maximum doua saptamani. Pana la finalizarea raportului acestora, Ministerul Sanatatii nu va mai face vaccinari impotriva tuberculozei.

Vaccinul BCG este administrat gratuit nou-nascutilor in maternitati si este inclus in calendarul national de imunizare al Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea