Social

#acord vaccinare fetite # risc cancer #vaccinare #martie

Vaccinarea anti-HPV ar putea fi reluata in martie

Campania nationala de vaccinare anti-HPV, virusul responsabil pentru aparitia cancerului de col uterin, ar putea fi reluata cel mai probabil in luna martie a acestui an sau cel mai tarziu la finalul trimestrului intai, a anuntat ieri dr. Adrian Pana, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Programul vizeaza imunizarea fetelor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, vaccinarea acestora urmand sa se faca la solicitarea expresa a parintilor.

"Vom lasa la latitudinea parintilor ca vaccinarea sa poata fi efectuata daca acestia si-o doresc. Ministerul va finanta vaccinarea si va incerca sa construiasca un parteneriat nu doar cu Ministerul Educatiei, dar si cu asociatiile de parinti, cu societatea civila, in asa fel incat mesajul care este transmis sa fie unul coerent", a adaugat oficialul.

Campania de vaccinare impotriva HPV a debutat in 2008, Ministerul Sanatatii achizitionand peste 270.000 de doze de vaccin. In primul an, doar 3.000 de eleve s-au vaccinat, motiv pentru care autoritatile au considerat ca debutul campaniei a fost un esec.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea