Social

#vacant all-inclusive # vacanta grecia #all inclusive #grecia #vacanta

Vacantele all-inclusive in Grecia, interzise!

Atractivele pachete turistice all-inclusive in statiunile grecesti ar putea deveni doar o amintire pentru turisti. Alexis Tsipras, noul Prim Ministru al Greciei, considera ca vacantele ieftine cu mese nelimitate sunt paguboase pentru economia locala, favorizandu-i doar pe hotelieri.

Seful guvernului elen vrea ca turismul cu pachete all-inclusive sa se reduca semnificativ in urmatorii ani, pentru ca ar tine departe turistii de economia locala (micile afaceri) si i-ar directiona doar catre hoteluri.

Alexis Tsipras intentioneaza sa interzica vanzarea terenurilor publice catre dezvoltatorii de complexuri turistice si sa creasca valoarea TVA-ului pentru proprietarii hotelurilor din statiunile grecesti. In acest fel, liderul guvernului elen crede ca va ajuta la cresterea afacerilor mici, care incurajeaza modelul traditional de vacanta.

In opinia oficialului, turistii trebuie sa fie atrasi din nou de experienta frecventarii barurilor si restaurantelor locale, in defavoarea incintelor proprii ale hotelurilor care atrag anual vizitatori prin regimul de cazare cu toate facilitatile incluse.

Intentiile prim-ministrului grec sunt deja contestate de operatorii de turism din Grecia, care se tem ca marirea taxelor pentru operatorii hotelieri va fi ca o "sinucidere" pentru turismul elen.

Sursa foto: mightydeals.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea