Social

#vacante elevi #an scolar

Vacante mai scurte pentru elevi! Anuntul ministrului Educatiei

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a anuntat ca intentioneaza sa scurteze vacanta de iarna a elevilor, iar examenele din vara sa inceapa mai devreme.

Ministrul Educatiei a declarat ca a regandit structura anului scolar 2019-2020, urmand sa aiba loc modificari importante dupa ce ele vor fi, in prealabil, puse in dezbatere publica.

In opinia ministrului, schimbarile aduse structurii anului scolar sunt „mai potrivite, atat pentru parinti, cat si pentru profesori”, conform realitatea.net.

intrebata la ce schimbari se refera mai exact, Ecaterina Andronescu a raspuns ca mai multi parinti i-au reprosat ca vacanta copiilor de pe 21 decembrie pana pe 15 ianuarie este mult prea lunga. Astfel ca, ministrul spune ca se se ia in considerare scurtarea vacantei de iarna sau inchiderea semestrului „altfel”. 

„Sa organizam putin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Sa aducem examenele din vara ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a si examenul de Bacalaureat, sa aiba si profesorii vacanta, ca noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie sa le dam si vacanta”, a spus Andronescu. La intrebarea ce ar presupune scurtarea vacantei de iarna, ministrul Educatiei a raspuns: „Acum sunt trei saptamani de vacanta in interiorul semestrului. Trei saptamani, da? Dupa care mai face trei saptamani de scoala si iar ii mai dam vacanta. si abia dupa aceea incepe semestrul doi. Noi incercam sa inchidem semestrul I, sa il trimitem in vacanta, dupa care se duce in semestrul II, cu vacanta de Pasti”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea