Social

#vacante ieftine din 2015 #tva mai mic #vacanta mai ieftina #tarif concediu #concediu #vacanta

Vacante mai ieftine din 2015. Uite cu cat scad tarifele odata cu reducerea TVA in turism

Ti-ai programat concediul de anul viitor in Romania? Ai toate sansele sa platesti mai putin pe un pachet de servicii turistice. Aceasta pentru ca hotelierii au anuntat o scadere de 10% a pachetelor turistice odata cu reducerea TVA la 9% pentru ofertele care contin cel putin cazare.

Masura ar putea sa faca Romania atractiva din nou in ochii turistilor interni si din strainatate, tinand cont ca tarile din regiune opereaza cu un TVA mai mic de 24% la pachetele turistice. Principalul concurent al Romaniei, in acest domeniu, este Bulgaria.

"Hotelierii vor scadea tarifele cu 10% incepand cu 2015, iar evaziunea fiscala va scadea si ea", a afirmat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. Pentru un concediu de o saptamana pe litoralul romanesc, turistii au platit vara aceasta sume cuprinse intre 1500 si 1800 de lei, in functie de statiune si perioada sejurului.

Un prim semn bun ar trebui sa vina odata cu ofertele pentru Revelionul Intarziatilor, tarifele de pana acum fiind cuprinse intre 245 de lei si 320 de lei de persoana/noapte. O reducere a pretului cu 10% ar impinge pretul maxim al pachetului de servicii sub plafonul de 300 de lei de persoana/noapte.

Sursa foto: ivisit.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea