Social

Vacante ieftine la mare sau la munte, in extrasezon

In perioada 5 mai – 15 iunie, hotelierii spera sa atraga, prin tarife promotionale, peste 20.000 de turisti.

Sase nopti la un hotel de patru stele pe litoral cu doar 100 de euro. Aceasta este noutatea absoluta din acest an a programului „Litoral pentru toti". Cei care vor sa petreaca o saptamana la mare in extrasezon, in statiunile Mamaia, Costinesti, Jupiter, Cap Aurora si Vama Veche, o pot face la preturi intre 39 de lei, la un hotel de o stea, si 360 de lei, la patru stele.

Sezonul estival a inceput, in acest an, cu sperante mai mari pentru tour-operatori, care mizeaza pe un numar mare de turisti. Se pare ca asteptarile nu le vor fi inselate daca tinem cont ca minivacanta de 1 Mai a atras peste 19.000 de turisti, fata de 11.000, anul trecut.

„Perioada de derulare a programului «Litoral pentru toti» este 5 mai - 15 iunie, iar oferta include, in acest an, multe hoteluri care ofera si mic dejun, la cererea turistilor", a declarat Corina Martin, presedinta Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral.

Peste 800 de agentii de turism vand acest program, iar gradul de ocupare asteptat de organizatori este de 70 – 80%, adica minimum 4.000 de turisti pe sejur .

Tarifele practicate pentru sase nopti de cazare (care includ TVA si comisionul de zece la suta cedat agentiilor de turism) sunt de 39 de lei/sejur la un hotel clasificat cu o stea, 159 de lei/sejur la hotel de 2 stele, 189 de lei/sejur la un hotel de 3 stele, si de 360 de lei/sejur la un hotel de patru stele. Acest program va avea o componenta similara si la toamna, cel mai probabil in perioada 1 septembrie - 15 octombrie.

Daca vremea nu va fi favorabila in toata aceasta perioada, terasele si cluburile deschise sunt varianta alternativa la plaja. „Cei care au castigat licitatiile de pregatire a plajelor s-au mobilizat, dar ar putea face mai multe si mai repede ca mai multe sectoare sa fie amenajate", spune Florentina Boariu, secretar general al Asociatiei de Promovare Litoral.

Vacanta la tara costa intre 150 si 195 de lei

Daca nu prefera statiunile de la Marea Neagra, turistii pot opta pentru pensiuni agroturistice din peste 30 de localitati din toata tara, in cadrul programului " Vacante la tara ", la tarife promotionale. Programul are loc tot in perioada 5 mai – 15 iunie si a ajuns deja la cea de-a XI-a editie. Acesta consta in punerea spre vanzare a unui pachet promotional de 6 zile (5 nopti) de cazare, la preturi de 150 lei/sejur la pensiunile de doua margarete si de 195 lei de persoana/sejur, la cele de 3 si 4 margarete.

Programul se desfasoara in judetele Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Harghita, Maramures, Neamt. Rezer­vari si informatii asupra disponibilitatii de locuri in anumite pensiuni se fac pe www.antrec.ro.

Romanii nu au oferte all-inclusive pe litoral

Cele cateva oferte all-inclusive existente pe litoralul romanesc se adreseaza in special strainilor, obisnuiti cu acest sistem de cazare din alte tari.

La deschiderea sezonului estival, de la inceputul lunii mai, oficialii din turism au atins subiectul all-inclusive, care este in defavoarea litoralului romanesc. Explicatia lui Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, comert, turism si profesii liberale, care se referea si la vecinii bulgari, a fost ca: "Pe litoralul bulgaresc exista servicii all-inclusive, dar la noi nu sunt inca deoarece hotelul apartine cuiva, iar restaurantul si piscina altcuiva", a spus ministrul turismului .

„Turistului roman ii place foarte mult la all-inclusive, dar in strainatate, nu in Romania. Acolo este convenabil sa ai intregul pachet de servicii la indemana, dar nu si la noi in tara. In schimb, pachetele all-inclusive ar trebui sa se dezvolte mai mult pentru atragerea turistilor din strainatate, pentru ca avem nevoie si de acestia", a declarat Corina Martin.

Silaghi a spus ca, spre deosebire de anii trecuti, a crescut calitatea serviciilor oferite turistilor care vin pe litoralul romanesc si daca anul trecut au fost aproximativ un milion de turisti la malul marii, anul acesta spera ca numarul lor sa fie mult mai mare, mizand pe o crestere intre 15 si 20 la suta.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea