Social

Vacante de Pasti si 1 Mai la 100 de euro

Suprapunerea, in acest an, a sarbatorilor de Pasti si 1 Mai au pus in dificultate agentiile de turism, care au fost nevoite sa cumuleze ofertele din aceasta perioada.
Calendarul din acest an ne rapeste cateva zile libere, daruindu-ne o foarte scurta vacanta in care vom sarbatori si Pastile, dar si traditionalul 1 Mai. Agentiile de turism pierd o ocazie importanta de a pune la bataie excursii si sejururi diferite pentru cele doua sarbatori. Acestea insa s-au adaptat situatiei si incearca sa ofere pachete turistice cat mai diversificate si sa multumeasca un numar cat mai mare de turisti.

OPINII. Agentiile cred ca suprapunere celor doua sarbatori nu le va aduce bani mai putini comparativ cu anii trecuti, mizand pe faptul ca un numar mai mare de turisti vor profita de scurta vacanta. "Nu cred ca incasarile vor fi mai mici ca anul trecut, deoarece putine persoane plecau si de Pasti, si de 1 Mai mai multe zile. Anul acesta cred ca incasarile vor fi cel putin ca anul trecut, deoarece vacanta este concentrata intr-un timp mai scurt, ceea ce cred ca-i va determina pe multi sa plece intr-un concediu, mai ales ca nu vor mai avea cea de a doua vacanta intr-un interval scurt de timp", ne-a declarat directorul agentiei TravelBiz , Simona Veteleanu. "Teoretic, incasarile agentiilor vor fi mai mici din moment ce se suprapun cele doua sarbatori. In plus, oamenii ies mai slabiti finaciar din aceasta iarna", este de parere Herman Rosner, vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

LA MUNTE. Turistii care vor sa evadeze din oras cateva zile pentru minivacanta de Pasti si 1 Mai pot petrece patru zile la Bazna , intre 29 aprilie 2 mai , cu 2,5 milioane de persoana. Cei care iubesc traditia si vor sa guste din dulceata sarbatorilor la tara pot alege un sejur la pensiunile din Valcea. Un minisejur cu trei nopti de cazare, pensiune completa si masa de Pasti costa intre 3,1 si 3,8 milioane de lei de persoana, in functie de categoria pensiunii. Pastile in Maramures are un farmec aparte, iar turistii indragostiti de traditiile si bucatele maramuresene nu ar trebui sa rateze ocazia de a petrece Sfintele Sarbatori acolo. Trei zile cu pensiune completa la Vadu Izei costa 89 de euro de persoana, iar in localitatea Botiza, preturile pentru un sejur de Pasti la o pensiune de doua margarete variaza intre 2,3 si 3,4 milioane de lei de persoana, pentru pachete cuprinse intre trei si cinci nopti.

LA MARE
Nici cei care isi doresc o vacanta pe malul marii nu au fost uitati. La un hotel de doua stele din Mamaia, un sejur cu trei nopti de cazare costa 800.000 de lei de persoana. Pensiunile din Delta Dunarii isi asteapta si in aceasta primavara turistii, gazdele fiind pregatite sa ii intampine cu Bunatati traditionale precum preparate din peste sau alte bucate specifice zonei. Un sejur de cinci zile la una dintre pensiunile de trei margarete din reteaua ANTREC costa 139 de euro de persoana, pret care include toate cele trei mese, transferul pe apa cu nava de pasageri, participare la seara traditionala cu lautari, permis de intrare in Delta si o excursie in Delta Dunarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea