Social

#cluj-napoca # parc stiintific #primul parc stiintific #Tetapolis #laboratoare de cercetare

Va fi construit primul parc stiintific din Romania

Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca va incepe in curand demararea unui proiect de infiintare a primului parc stiintific si tehnologic din Romania. Acesta se va numi Tetapolis si va avea laboratoare de cercetare si incubatoare de afaceri, investitia totala ridicandu-se la 50 de milioane de euro.

"Consiliul Judetean Cluj doreste sa dezvolte un proiect cu societatea de administrare a parcurilor industriale Tetarom si mediul universitar si va infiinta un parc stiintific si tehnologic. Vom beneficia de expertiza Asociatiei Internationale a Parcurilor Stiintifice (IASP), reteaua mondiala de parcuri stiintifice si zone de inovare. S-a ales Clujul avand in vedere prezenta universitatilor de aici, a experientei acestora si a unui mediu de afaceri dinamic. Urmeaza sa incheiem un protocol in perioada urmatoare cu universitatile si mediul economic. Acest parc va asigura o legatura intre mediul de afaceri si cel universitar", a declarat Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Viitorul parc stiintific va fi construit pe o suprafata de circa 10 hectare si ca putea fi vazut de la distanta de maximum 10 kilometri de orasul Cluj-Napoca.

Sursa foto: actualitati.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea