Social

FIFA a decis ieri ca meciul de baraj din zona Asiei pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2006 sa se rejoace. Decizia forului international a venit ca urmare a faptului ca partida dintre Uzbekistan si Bahrain, pe teren 1-0, a fost influentata decisiv de o eroare a "centralului" intalnirii, japonezul Toshimitsu Yoshida.

EROARE. La scorul de 1-0 pentru Uzbekistan, arbitrul a dictat lovitura de pedeapsa in favoarea gazdelor, pe motiv de hent. Server Djeparov a transformat, insa Yoshida nu a validat golul, deoarece un jucator uzbek intrase in suprafata de pedeapsa inaintea executarii penalty-ului. In loc sa dicteze repetarea penalty-ului, arbitrul a indicat lovitura libera indirecta pentru Bahrain. "Nimeni din stadion n-a inteles ce s-a intamplat. Poate e o regula din campionatul japonez sau poate FIFA a schimbat ceva. Dar, daca este asa, de ce nu ne-a informat? Daca a fost eroarea lui Yoshida, sa fie pedepsit !", au declarat dupa meci oficialii Federatiei de Fotbal din Uzbekistan, care au depus un protest la FIFA, cerand omologarea partidei cu scorul de 3-0.

DECIZIE. Biroul Organizator al Cupei Mondiale din 2006, condus de Lennart Johansson, a hotarat rejucarea meciului, respingand cu aceasta ocazie si memoriul uzbecilor. Rejucarea va avea loc tot la Taskent, la 8 octombrie, iar returul se va disputa la Manana, patru zile mai tarziu. Atat pentru Bahrain, cat si pentru Uzbekistan, o prezenta la un turneu final de Cupa Mondiala ar reprezenta o premiera. Castigatoarea dublei manse dintre cele doua echipe va disputa barajul decisiv pentru calificarea la CM in compania ocupantei locului patru din zona CONCACAF.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea