Uscatoarele de maini, extrem de periculoase pentru sanatate

Social

#sanatate #pericol #uscatoarele de maini

Uscatoarele de maini, extrem de periculoase pentru sanatate

Uscarea mainilor este foarte importanta pentru sanatate, deoarece, pe langa faptul ca elimina apa, acest proces distruge si bacteriile de pe maini, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta americani.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat numarul de bacterii ramase pe varfurile degetelor unor persoane care s-au uscat pe maini cu hartie si altele cu uscatoare de maini.

Rezultatele au fost uimitoare. S-a constatat ca prosoapele de hartie au redus numarul bacteriilor cu 40%-60%, in timp ce uscatoarele de maini au crescut numarul bacteriilor, cu 255%, in medie.

Oamenii de stiinta a explicat ca acest fenomen are loc deoarece uscatoarele de maini au inauntrul lor numeroase bacterii, iar aerul cald le poarta rapid pe mainile ude ale persoanelor care le folosesc.

Asadar, oamenii de stiinta avertizeaza ca este mai bine sa ramai cu mainile ude decat sa le usuci la uscatoarele speciale.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea