Social

#incendiu #claifornia #evacuati #case #distruse #stare #urgenta

Unul dintre incendiile care devasteaza California a fost provocat

Pompierii luptau sambata cu trei incendii de amploare in California , unul in regiunea Santa Barbara si alte doua foarte aproape de Los Angeles , care au dus la evacuarea a 10.000 de persoane si au distrus peste 500 de case.

Unul dintre incendiile izbucnite in sudul statului american California a fost provocat intentionat. Anuntul a fost facut dupa ce anchetatorii au eliminat toate cauzele accidentale care ar fi putut provoca dezastrul. Aproape 5.000 de hectare au ars incepand de joi seara, in pofida mobilizarii a mii de pompieri si a instaurarii starii de urgenta, relateaza AFP.

Incendiul din apropiere de Sylmar, o suburbie foarte aglomerata aflata la nord-vest de Los Angeles, s-a declansat vineri seara si a devastat in 24 de ore peste 3.200 de hectare.

Un cartier de 500 de locuinte mobile a fost complet distrus. Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a declarat stare de urgenta sambata in comitatul Los Angeles. Primarul orasului Los Angeles, Antonio Villaraigosa, a pus incendiul pe seama intensitatii vantului, care sufla in regiune cu aproape 130 de kilometri pe ora.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea