Social

#noua gripa #imbolnavire #infectare #simptome #gripa porcina

Unul din trei europeni se va imbolnavi de gripa porcina

O treime dintre europeni se vor imbolnavi de gripa porcina . Comisarul european al sanatatii a avertizat astazi asupra faptului ca autoritatile se asteapta la un numar semnificativ de morti si a indemnat la vaccinarea persoanelor considerate a se afla in categoriile de risc ridicat.

Virusul H1N1 ar putea afecta unul din trei locuitori ai UE, avertizeaza Androulla Vassiliou, comisarul european al sanatatii. "Din datele pe care le avem, in jur de 30% din populatie va contacta gripa porcina. In acest caz, ne putem astepta la un numar semnificativ de morti", a declarat comisarul, citat de Realitatea.net.

El a punctat faptul ca boala ar putea sa devina si mai agresiva in urmatorul val de imbolnaviri . "Ne temem ca virusul sa nu evolueze si sa devina mai agresiv, in lunile viitoare", a precizat Vassiliou, care a adaugat faptul ca mai multe sectoare economice , precum turismul, vor avea de suferit din cauza bolii.

Comisarul european a indemnat autoritatile sa inchida scolile si gradinitele in care au fost semnalate cazuri de gripa porcina. In tara noastra in Iasi si Bucuresti exista mai multe scoli si facultati in care au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu H1N1, insa conducerile acestora nu vor sa inchida intreaga institutie, ci doar clasa afectata.

In plus, oficialul european a relansat indemnul catre europeni de a se vaccina cat mai repede posibil pentru a nu lasa pandemia sa se extinda.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea