Social

#plagiat #victor ponta # universitatea bucuresti # lucrare de doctorat

Universitatea Bucuresti i-ar putea retrage lui Victor Ponta titlul de doctor

Senatul Universitatii Bucuresti (UB) se intruneste, miercuri, pentru a lua act de decizia de plagiat a Comisiei de Etica in cazul lui Victor Ponta.

Potrivit oficialilor Comisiei de Etica, sedinta incepe la ora 10.00 si ar putea dura chiar si patru ore. Senatul UB urmeaza sa ia o decizie, putand solicita Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) retragerea titlului de doctor acordat premierului Ponta in 2003.

In luna iulie, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a hotarat ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat. Membrii Comisiei au stabilit ca o treime din lucrare a fost copiata "prin preluarea integrala de blocuri de text, de randuri sau prin inversarea unor blocuri de text in raport cu sursele".

"Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penala Internationala, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fara anexe, fara prefata semnata de profesorul coordonator Adrian Nastase si fara cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 pagini", declara in in urma cu doua luni Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica.

Foto: ebihoreanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea