Social

Universitate straina caut studenti romani

 

Timp de doua zile, tinerii interesati sa invete in tarile europene au cautat ofertele cele mai bune la targul educational RIUF 2008  Targul universitatilor, RIUF 2008, desfasurat in acest weekend in Capitala, a strans peste 7.000 de tineri romani interesati de sistemele de invatamant din tarile europene. Timp de doua zile, vizitatorii au studiat ofertele de burse si studii finantate de guvernele din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda si Grecia.  Multi dintre tinerii romani prezenti ieri la Teatrul National au aflat pe loc daca pot studia in strainatate. Asta pentru ca trei dintre universitati au organizat miniinterviuri prin care voiau sa afle cat de potriviti sunt candidatii pentru locurile oferite de ele.  Unul dintre cei care si-au incercat norocul a fost si Andrei Moisescu, elev in ultimul an la Liceul „Tudor Vianu". El ar vrea sa-si continue studiile in Marea Britanie. „Am vazut ca la Universitatea din Coventry au cursuri de informatica. Dar, ca sa studiez acolo trebuie sa iau o nota mai mare de 8 la bacalaureat si sa dau un test de engleza", ne-a spus Andrei.  Studentii prefera cursurile practice  Principala motivatie a studentilor care isi doresc sa invete in strainatate este ca, spre deosebire de programa scolara din tara noastra, cea din afara este mult mai practica. Madalina Stanescu este studenta in anul III la Comunicare in Bucuresti si spune ca vrea sa isi continue studiile in Franta.  „In Romania, masteratul iti ofera aceleasi materii pe care le faci si in facultate. Nu are rost sa pierzi vremea", ne-a marturisit Madalina. Bogdan Costache, un absolvent de Po­li­tehnica, vrea sa studieze in strainatate, unde „este o alta calitate a invatamantului". „Am lucrat in mai multe firme multinationale, alaturi de oameni care si-au terminat studiile in strainatate, si am vazut ca au alte viziuni", spune Bogdan.  Birou de recrutat studenti pentru strainatate  Profesorii prezenti la targ au spus ca au venit in Romania pentru ca aici exista o piata educationala in plina dezvoltare, dar si multi tineri interesati de studiile tehnice. „In Anglia nu gasim tineri care sa vrea sa studieze stiintele exacte. Asa ca ne orientam spre alte piete.  Avem doua burse special create pentru studentii romani", a spus Stephanie Green, reprezentanta Universitatii din Kent. O alta universitate englezeasca, University of Central Lanchashire, isi va deschide in vara un birou de recrutare la Bucuresti.  

„Pana acum nu am avut studenti romani, si de aceea folosim orice oportunitate pentru a furniza informatii despre universitatea noastra", a spus Dan Bruma, reprezentantul universitatii. Pentru cele mai multe dintre universitatile prezente la RIUF, termenul-limita de inscriere este sfarsitul lunii iunie.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea