Social

#singularity university #sillicon valley

Universitate pentru cei mai destepti oameni din lume

Cei mai importanti oameni de stiinta si filosofi ai planetei se vor intalni anual pentru a discuta viitorul tehnologic, in cadrul Universitatii Singularity, nou creata in Sillicon Valley .

Universitatea Singularity este institutie mai putin traditionala, ce va tine cursuri intense de 10 saptamani, 10 zile sau 3 zile, incepand din aceasta vara, despre biotehnologie, bioinformatica, nanatehnologie, inteligenta artificiala, robotica, dar si finante si antreprenoriat , scrie CNet.

Partea frumoasa este ca oricine se poate inscrie la aceste cursuri, atata timp cat detine 25.000 de dolari, pretul taxei. Singularity a fost infiintata de inventatorul Ray Kurzweil ( foto ), directorul executiv al X Prize , Peter Diamandis si fostul sef al diviziei Brickhouse de la Yahoo, Salim Ismail.

Pentru Kurzweil, universitatea reprezinta un loc pentru rezolvarea problemelor tehnologice, cat si pentru discutarea noilor tehnologii, cum ar fi tuburile in vid , circuitele integrate si microprocesoarele. Potrivit spuselor sale, este o ocazie unica de a aduna cele mai stralucite minti din toate domeniile pentru a da un imbold viitorului. De altfel, numele universitatii este bazat pe best-seller-ul sau, "The Singularity is Near", unde si-a expus teoriile.

Pe langa cursul de 10 saptamani, universitatea isi va deschide portile pentru directorii executivi si de IT ai companiilor, care vor avea acces la tehnologie ce nu va aparea pe piata decat in 5 - 10 ani, a spus Peter Diamandis. Pentru primul an s-au inrolat 30 de studenti, dar, pana in 2010, fondatorii estimeaza ca numarul acestora va creste la 120. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea