Social

#uniunea ziaristilor profesionisti #scrisoare #gratia #victor atanasie stanculescu #traian băsescu

Uniunea Ziaristilor Profesionisti ii cere presedintelui gratierea lui Stanculescu

Jurnalistii din uniunea ziaristilor profesionisti au trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu prin care ii solicita gratierea generalului Victor Atanasie Stanculescu .

Ziaristii motiveaza in scrisoare ca generalul Stanculescu are peste 80 de ani, "este grav bolnav si in nicio tara civilizata nu sunt incarcerate persoane ajunse la aceasta varsta", informeaza un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Acestia mai spun in scrisoare ca multe persoane sunt nemultumite de aceasta arestare de aceea asteapta cu nerabdare rezolvarea cererii de gratiere trimisa lui Traian Basescu.

"Noi, presa, asteptam si continuam sa asteptam din partea domniei voastre un gest salutar. Nu numai din cauza starii de sanatate a generalul niciodata nu s-a putut dovedi vinovatia acestuia", se mai arata in scrisoare.

Jurnalistii din aceasta uniune spun ca generalul nu a dat ordin sa se traga la Timisoara si daca nu ar fi ordonat "celor doua coloane care veneau spre ceea ce azi noi toti numim Piata Revolutiei sa se opreasca si sa se intoarca in cazarmi, atunci, in decembrie 1989, nu am fi putut vorbi de democratie sau de libertate, azi".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea