Social

#reduceri auto #cancer #sucuri #uniunea europeana #biscuiti #aditivii alimentari

Uniunea Europeana vrea sa reduca aditivii alimentari din alimentele romanesti

Uniunea Europeana a anuntat ca intentioneaza sa reduca concentratia a trei aditivi alimentari din alimentele romanesti. Aceasta masura va intra in vigoare luna aceasta. Nutritionistii spun insa ca aceasta intiativa nu va rezolva problemele de sanatate si ca cea mai buna masura ar fi elimnarea totala a E-urilor.

"Este o masura necesara, dar nu e de ajuns. Ei au redus dozele acceptate, dar nu vor sa ia in calcul faptul ca omul nu consuma doar un singur produs pe zi. Pe langa alimentele procesate, acesta mai bea si un suc, poate mananca si ceva dulce, iar cantitatile de aditivi depasesc astfel normele.

Ajungem sa acumulam adevarate cocteiluri toxice in organism. Acesti aditivi ar trebui interzisi cu totul de pe rafturile magazinelor pentru a nu pune in pericol sanatatea", a precizat, pentru "Libertatea", prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare dinm Bucuresti.

Cei trei aditivi alimentari pe care Uniunea Europeana vrea sa ii interzica sunt E 104 - Galben de Quinoleina, E 110 - Galben Auriu si E 124 - Rosu Ponceau 4R.

Aceste E-uri se gasesc cel mai frecvent in sucuri, biscuiti, dulciuri colorate si mezeluri, iar in cantitati mari acestea pot duce la aparitia cancerului.

Sursa foto: realitatea.mobi

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea