Social

Uniunea Europeana cere organizarea unui nou referendum in Irlanda

Liderii Uniunii Europene incearca sa salveze tratatul de la Lisabona , dupa ce a fost respins in referendumul din Irlanda, insa nu gasesc nici o solutie. Reuniti la Luxemburg , ministrii de Externe din Uniune insista ca tratatul e inca viabil si incearca sa convinga Irlanda sa organizeze un nou referendum.

Cei mai multi dintre oficialii europeni cred ca procesul de ratificare a Tratatului ar trebui sa continue in ciuda faptului ca Irlandezii au spus nu. Germanii sunt cei mai hotarati, mai ales ca ei sunt artizanii acestui tratat.

Oficialii europeni nu au inca o solutie pentru a rezolva problema scepticismului din Irlanda. Ministrii europeni au hotarat sa le acorde irlandezilor mai mult timp pentru a rezolva situatia.

„Nu vrem sa fortam lucrurile. Ideea ca oamenii sunt dezamagiti e o problema pe care trebuie sa o rezolvam impreuna. Sa-i lasam pe irlandezi sa faca primul pas, pentru ca ei trebuie sa decida incotro trebuie sa ne indreptam”, a declarat ministrul de Externe britanic, David Miliband.

Singura solutie vehiculata la Luxemburg este ca Irlanda sa organizeze un nou referendum. Seful diplomatiei irlandeze, insa, a precizat ca e prea devreme ca sa poata promite un nou vot.

Tratatul de la Lisabona ar fi trebuit sa tina loc de Constitutie si sa reformeze institutiile Uniunii Europene. Documentul prevede alegerea unui presedinte al blocului celor 27 de state membre si o politica externa comuna.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea