Social

#etnie #scoala #elevi #romi #discriminare #caracal #clasa

Unitate de invatamant, amendata pentru discriminarea elevilor romi

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a amendat cu cate 2.000 de lei Colegiul National "Ionita Asan" din Caracal si Inspectoratul Judetean Olt, dupa ce s-a constat ca elevii romi erau discriminati, iar inspectoratul nu a luat nicio masura.

Masura a fost luata dupa ce, in data de 15 februarie 2012, parintii a trei elevi au formulat o plangere referitoare la cei 12 copii romi care au invatat intr-o clasa separata in anul scolar 2011-2012.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a constatat ca elevii de etnie roma din clasa I B au fost discriminati prin separarea acestora de catre ceilalti elevi, atat pe criteriul etnic, cat si prin diferente de tratament. In plus, s-a constatat ca a exista o diferenta si in ceea ce priveste conditiile materiale. Spre deosebire de incaperile celorlalte clase, sala rezervata clasei I B este foarte neingrijita.

"S-a luat o decizie corecta. Greseala se plateste. Am patit-o noi, acum sa speram ca nu se va mai repeta pe viitor aceasta situatie, la alte clase sau la alte scoli", a declarat unul dintre parintii copiilor romi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea