Social

Unire intre romani si unguri: zona metropolitana Oradea - Debretin

Administratiile locale din Oradea si Debretin (Ungaria), pun la cale o strategie de dezvoltare comuna a celor doua orase. Proiectul „Oradea-Debretin, aglomerare urbana - 2020 ” vizeaza realizarea unei mari comunitati capabile sa atraga investitii si turisti.

„Cautam domenii in care avem ce sa oferim unul celuilalt, in care sa ne sprijinim reciproc”, a declarat viceprimarul din Oradea, Rozalia Biro, pentru Adevarul.

Viitoarea metropola ar putea cuprinde, pana in 2020, 700.000 de locuitori si si-ar putea incepe dezvoltarea pe mai multe domenii, precum „turismul, educatia, viata culturala, serviciile medicale si serviciile sociale”. Proiectul este privit cu ochi buni.

Mai ales de partea romana direct implicata. Conform unui sondaj de opinie realizate de universitatile celor doua orase in randul studentilor si persoanelor cu varsta de peste 25 de ani, 66% din oradeni si 51% din locuitorii Debretinului sustin ideea.

Oradenii cred ca acest proiect i-ar putea ajuta sa treaca peste problemele de birocratie pe care le intampina cand au de rezolvat probleme cetatenesti, dar si peste marile dificultati in procurarea unei locuinte confortabile. „In decurs de o luna, va fi realizata pagina de internet a proiectului cu informatii legate de cele doua comunitati.

Vor fi disponibile detalii privind taxele si impozitele din Oradea si Debretin, posibilitati de investitii, programe culturale, lista IMM-urilor, a serviciilor medicale si sociale oferite de cele doua orase”, a mai precizat viceprimarul Oradei pentru Adevarul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea