Social

Unii aditivi alimentari pot provoca boli grave

Pentru a preintampina eventualele imbolnaviri, la cumpararea oricarui produs alimentar e bine sa verifici ce aditivi contine. Conform unui studiu facut in SUA, Canada si UE, citat de Asociatia pentru Protectia Consumatorului , analizele de laborator au demonstrat nocivitatea unor aditivi alimentari . REZULTATE Unele gume de mestecat, mai ales cele pentru copii, au in compozitie 8 aditivi. Din acestea, E320 produce colesterol, iar E950 si E951 pot provoca tumori canceroase. Bauturile racoritoare pot contine acid citric (E 330 - "sare de lamaie") in exces, care dauneaza sanatatii. Margarina consumata indelung poate provoca scleroza si hepatita. Glutamatul de sodiu sau E621 (continut in supele la plic si in unele mezeluri) este una dintre cele mai periculoase substante chimice si poate duce la aparitia bolii Alzheimer. SUBSTANTE ADMISE Nu sunt considerati aditivi alimentari: pectina naturala, materia prima pentru guma de mestecat , dextrina, amidonul modificat, gelatina, proteinele hidrolizate, proteina din lapte, glutenul. Atentie! Continutul de aditivi trebuie inscris clar pe etichetele oricarui produs alimentar si se va mentiona tipul acestora: "conservant chimic", "aromatizat sau indulcit sintetic", "colorat artificial" etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea