Social

#uniforma obligatorie #uniforma scoli #uniforma elevi

Uniforma obligatorie ar putea fi reintrodusa in scoli

Executivul a dat aviz favorabil unei initiative parlamentare care vizeaza introducerea uniformei scolare obligatorii in invatamantul generl si liceal, de stat si particular, a anuntat, marti, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

"Proiectul lasa la initiativa comitetelor scolare, in urma consultarii cu parintii, de a stabili identitatea scolara sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unitati scolare in ideea de a avea o identitate foarte bine clarificata si de a avea un tratament egal din acest punct de vedere fata de toti elevii", a declarat Suciu.

El a precizat ca aceasta iniţiativa legislativa nu are in vedere introducerea unor uniforme "precum cele existente inainte de 1989", ci este vorba de stabilirea unei identitati scolare.

Deputatul PDL Cezar Preda a salutat aceasta decizie a Guvernului: "Salut acest aviz favorabil, ratiunea si realitatea au invins birocratia unor functionari din Guvern si minister care nu vedeau ce anume are nevoie elevul roman in situatia in care exista discrepante intre putinii oameni bogati si foarte multi oameni saraci".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea