Social

# cercetasi #eveniment # cercetasi romania #celebrare 100 ani

Unic in Romania - acest eveniment se va repeta doar peste 100 de ani!

In perioada 1 - 7 august la Palatul Voievodal Mogosoaia peste 700 de cercetasi, mici si mari, din tara si din strainatate (Argentina, Bulgaria, Franta, Spania, Slovenia) vor sarbatori Centenarul Cercetasiei in Romania. Acest eveniment rar este sustinut in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Ministerul Tineretului si Sportului si parteneri publici si privati care sustin educatia nonformala in Romania.

Evenimentele care vor marca cei “100 de ani de Educatie pentru Viata” aduc in prim plan rolul cercetasiei in formarea de lideri si cetateni activi. Tocmai de aceea, timp de doua zile, pe 3 si 4 august deschidem pentru toti romanii, care doresc sa experimenteze educatia altfel, Targul celor 100 de Metode de Educatie Non-Formala. In cele doua zile, tinerii vor avea oportunitatea unica de a alege dintr-o varietate imensa de metode, puse in practica de catre diversi specialisti sau lideri cercetasi: Teatru playback, Drumming, Teatru invizibil, Teatru de imagine, Storytelling, Scenete, Fun Science, Ecologizare, Olarit, Bricolaj, Confectionare jucarii, City quest, TEDx, Quilling, Board games, Prim-ajutor, Bans-uri, Parcour, Clovnerie, Magie, Stencils, Graffiti, AEROgrafie, Psihodrama, Acrobatie, Sociodrama, Facilitare grafica, Dans (contemporan), Pantomima, Drama terapie, Teatru de improvizatie, Juggling cu poi, diblo, flower stick, Public speaking, Stop motion, Living statues/expozitie vie, Photovoice, Mentoring, Biblioteca Vie, Cafenea Publica, - Ei vor invata astfel sa invete altfel.

De asemenea, tinerii cercetasi vor prezenta rezultatele celor 100 de proiecte pentru Romania - ansamblu de initiative lansat la inceputul anului 2013, cu scopul de a imbunatati viata si mediul inconjurator al diverselor comunitati din tara noastra.

Cine suntem ?

Cercetasii sunt 4.42% din populata Globului

Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”(scout.ro), prescurtat ONCR, reinfiintata in 1990, este cea mai mare miscare neguvernamentala de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in 61 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Fiecare dintre aceste centre isi planifica propria activitate in functie de specificul local si de interesele si aptitudinile membrilor ei, se integreaza in comunitatea locala si incearca sa-i ajute pe membrii acesteia sa devina cetateni responsabili ai comunitatilor in care traiesc. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (scout.org) si este singura din tara recunoscuta ca atare. Organizatia mondiala numara in prezent peste 31.000.000 de membri activi in 216 tari si teritorii, existand doar 3 tari in lume care nu au organizatii de cercetasi.

Curiozitati ale cercetasiei:

  • in SUA, au fost cercetasi: 65% din congresmenii americani, 85% din agentii FBI si 11 din 12 oameni ce au ajuns pe Luna
  • multe personalitati din Romania au fost cercetasi: Grigore Antipa, Nicolae Iorga, Alexandru Borza, Tudor Arghezi, Mircea Eliade, George Calinescu, Ecaterina Teodoroiu, Mina si Nicolae Minovici si Ion Ratiu si multi altii.
  • La nivel mondial, printre celebritatile care in adolescenta au fost cercetasi (scouts), se numara fostul component al trupei Beatles, Paul McCartney, fotbalistul David Beckham, regizorul Steven Spielberg, regele Suediei Carl Gustaf al-XVI-lea, fostul premier britanic Tony Blair, presedintele american George W. Bush si fostul presedinte francez Jacques Chirac.
  • Organizatia Mondiala a Miscarii Scout este nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace

 

Ce inveti la cercetasi :

  • spirit de echipa, prin sistemul grupurilor Scout, numite patrule;
  • adaptabilitate, majoritatea activitatilor desfasurandu-se in natura;
  • management de proiect: activitatile scout sunt gandite, implementate si evaluate de tineri si de lideri;
  • responsabilitate prin promisiunea facuta si prin proiectele la care vei lucra;
  • management organizational: tinerii peste 16 ani au drept de vot in centrul lor local;
  • managementul resurselor umane: adultii coordoneaza tineri, tinerii coordoneaza echipe;
  • o buna intelegere a multiculturalitatii: implicare in proiecte nationale si internationale.


Programul detaliat al acestui eveniment il gasiti atasat acestui material.

Va vom tine la curent cu tot ce se intampla in fiecare zi a campului centenar.scout.ro.

Acest proiect este posibil si are viata in parteneriat cu:

  • Primaria Municipiului Bucuresti;
  • Centrul Cultural Palatele Brancovenesti;
  • Ministerul Tineretului si Sportului;
  • Fundatia Mondiala Scout - Programul Messengers of Peace;
  • Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale - ANPCDEFP;
  • Programul Tineret in Actiune.


Cu ajutorul:

Sponsori: Mercedes-Benz Romania, Vodafone, Innobyte, Rotary - District 2241 Romania si Republica Moldova

Parteneri logistici: Scout Shop, Green Revolution, Crucea Rosie Romana - filiala Ilfov, Brigada de Voluntari

Pentru ca si acesti prieteni cred intr-o lume mai buna:

Parteneri educationali: Editura Herald, EcoShopping, Centrade USA, Coaching4you, Butterfly, Prietenii Pamantului, Institutul de stiinte Spatiale, Pentalog, Ubisoft Romania, LaFarge, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

 

Despre INSIDE BRAND
Marian Panait
Responsabil Relatii Externe si PR
Tel: 0720722901
e-mail: marian.panait@scout.ro
www.scout.ro
//scout.ro/centenar

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea