Social

#oameni fericiti #top fericire # tara oameni fericiti

Unde traiesc cei mai fericiti oameni din lume

Un sondaj recent al Gallup indica America Latina drept zona cu cei mai fericiti locuitori de pe glob. Noua tari din regiune se claseaza in top 10, Danemarca fiind ultima tara care completeaza clasamentul.

Sondajul are la baza criterii precum timpul liber alocat zilnic, respectul in comunitate si emotii ca veselia si fericirea. Paraguay este tara care conduce topul fericirii, urmata de Panama, Guatemala, Nicaragua, Ecuador, Costa Rica, Columbia si Danemarca.

Zonele nefericirii crunte par sa fie Siria, Ciad, Lituania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Nepal si Belarus. In Siria, de exmplu, doar 31% dintre locuitori sustin ca au avut parte de distractie in ziua precedenta, acelasi procent afirmand ca se odihneste corespunzator. Totodata, doar 25% invata ceva nou si interesant.

Romania se claseaza undeva la mijlocul topului mondial al fericirii, cu doar 61% dintre rezidenti multumiti de viata de aici. Sondajul a fost efectuat pe 1.000 de persoane din 138 de tari.

Foto: casaaztlan.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea