Social

#trafic de persoane #abuzati #victime #cersetori #disparitie #copil #copii

Unde dispar sute de copii in fiecare an?

In ultimii ani, vedem parca mai multe afise cu copii disparuti – pe stalpi, prin autobuze, in statiile de metrou… In paralel, vedem mai multi copii cersetori si auzim mai multe stiri despre copii abuzati sau victime ale traficului de persoane si pornografiei pe internet.

 

De asemenea, statisticile spun ca fenomenul a devenit o realitate ingrijoratoare in Romania - o tara saraca din estul Europei, unde viata sau trupul omului nu are prea multa valoare. Cauzele sunt si ele multiple – copii nesupravegheati sau lasati de izbeliste de parintii plecati la munca in strainatate , lipsa locurilor de joaca, a sigurantei in scoli sau drumul nesigur catre casa batatorit de infractori de toate genurile si nationalitatile. Unde dispar sute de copii in fiecare an? Unii fug de acasa si se intorc doar atunci cand foamea si setea devin mai dureroase decat bataia, abuzurile si saracia oferite de parinti.

Altii fug din orfelinate sau, pur si simplu, s-au nascut pe strada, fara mama, fara tata, iar lipsa lor nu alerteaza pe nimeni. Practic, ei nu exista si sunt exploatati sexual sau la cersit ca niste animale care trebuie sa produca multi bani pentru a primi zilnic un colt de paine si un pahar cu apa. Cine sunt oare vinovatii pentru soarta acestor copii?

(continuarea in Cronica Romana)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea