Social

#zi libera parinti #sanatate copii

Una calda, una rece. Primesti zi libera sa-ti duci copilul la doctor, dar nu iti este platita

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica un proiect normativ prin care parintii pot beneficia de zile libere pentru a verifica starea de sanatate a copiilor. Aceste zile nu vor fi insa remunerate.

Proiectul ii vizeaza pe parintii copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, aflati in ingrijirea si intretinerea parintilor sau a reprezentantilor legali. Parintii vor beneficia de una sau doua zile libere pe an, in functie de numarul de copii, fara ca angajatorul sa fie obligat sa le plateasca.

Pentru parintii cu doi copii se va acorda o zi lucratoare libera pe an, la fel ca in cazul unui singur copil, in timp ce pentru cei cu mai multi copii se vor acorda doua zile lucratoare libere pe an, consecutive sau separate, dupa cum decide angajatorul.

Pentru a beneficia de aceasta zi, parintii trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte faptul ca in anul respectiv celalalt parinte nu a solicitat ziua lucratoare libera si nici nu o va solicita.

Sursa foto: dreptitate.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea